Stichting the free force Cannes.

Ontwerp shirt free forcers in Cannes
In samenwerking met Erwin Schieven en Michel van Duyvenbode.

Een collectief van alle bekende free lancers in de reclame industrie, het bestuur gaat naar Cannes en er was een t- shirt nodig, vorig jaar prachtig ontworpen door Roya Hamburger.

De briefing was vrij; iets met cannes; palmbomen, strand, the free force en fun.

Erg onder de indruk van de stijl van Nimura Daisuke na presentatie van de concepten een eerste opzet gemaakt en helaas jammerlijk gefaald in de standen van mijn characters. De uitdrukking van de personen die Nimaru tekent zijn zo ingetogen funny en cool dat ik het niet te pakken kreeg. Geen wonder en eigen schuld dikke bult. Geen budget om hem in te schakelen natuurlijk, dus ander concept gekozen.
Afbeeldingsresultaat voor Nimura Daisuke:


Tweede ontwerp

Uiteindelijk gekozen voor een stijl met potlood. Een heel ander concept. Maximale formaat voor een redelijke prijs bij de drukker is A3 formaat, vandaar het beeld wat gecomprimeerd zodat de illustratie wat groter kan in verhouding met de typografie, door de verkleining van de tekst gaan het font concurreren met het logo van de freeforcie vandaar een handgeschreven letter gekozen. De kleuren worden wat matter dan in het origineel door het printen op stof, levels omhooggehaald en rode ster achter het beeld geplaatst om het iets pittiger te maken.

DTG (direct to garnment) printing bij Eclectics in Amsterdam.
Popular Posts